Technické služby města Mostu svážejí vánoční stromky, štěpku z nich znovu použijí při údržbě zeleně

6. 1. 2023 11:54 - | Ostatní, Zajímavosti

V Mostě začal svoz vánočních stromků od kontejnerových stání. O jejich likvidaci a další využití biomasy se starají Technické služby města Mostu, a. s.

„Svoz vánočních stromků probíhá stejným způsobem jako v předešlých letech. To znamená, že speciálně vyčleněný automobil objíždí kontejnerová stanoviště, pracovníci posbírají vánoční stromky a odvážejí je na sběrný dvůr. Tam dojde k jejich štěpkování,“ uvádí náměstek primátora města Mostu Václav Zahradníček.

Kvůli zpracování na štěpku je zapotřebí stromky pečlivě odstrojit, aby na nich nebyly zbytky vánočních ozdob. Štěpka bude následně využita při údržbě zeleně ve městě.

Jehličnany se neodkládají do kontejnerů, ale vedle nich. Neměly by překážet na chodníku či silnici.

Stromky jsou z jednotlivých ulic v Mostě sváženy postupně, nezávisle na odvozu směsného komunálního odpadu z běžných nádob na odpad. „Svoz bude probíhat do konce měsíce ledna,“ dodává Václav Zahradníček.

Pokud bude někdo likvidovat vánoční stromek až po této době, může jej odvézt přímo do sběrného dvora v Zahradní ulici v Mostě.

Reklama



Další v kategorii Ostatní

FOTO: Zpěvačka Lucie Bílá zaplnila mostecký Nový Obzor

V pátek 3. května 2024 dorazila do mosteckého Nového Obzoru známá zpěvačka Lucie Bílá. Zahrála zde všechny své známé písničky. […]

AKTUÁLNĚ: Nehoda dodávek nebrání provozu na Budovatelce

Právě teď probíhá šetření nehody dvou dodávek v ulici Tř. Budovatelů v Mostě na křižovatce k bývalému Neprakta klubu. Nehoda […]

OBRAZEM: Z Mostu vyjela tradiční prvomájovou jízdu parní lokomotiva Všudybylka

Ve středu 1. května 2024 vyjela z mosteckého nádraží při příležitosti první májové jízdy na Švestkové dráze, parní lokomotiva číslo […]

×